Äijä meininkiä

01.12.2020

Mitä tulee mieleen sanaparista 'äijä meininki'? Ehkä ekana Teboilin baari, Kotiteollisuus-bändi tai pickup truck. Ehkä hankkijalippis tai ainakin makkara.

Äijät ei paljoa tunteista puhu. Formuloista kuitenkin. Äijät ei tykkää feministeistä, koska ne puhuu tunteista, eikä formuloista. Äijät tykkää kyllä naisista. Paitsi, jos ne on ministereitä. Äijät tykkää olla reiluja, mutta pääasiassa toisilleen. Ja kaikkein vähiten heikoimmille tai muuten vähäosaisille, koska ne ei ole äijiä.

Äijät tykkäävät myös äänestää sitä yhtä puoluetta. Sitä 'et sä mua määrää'-puoluetta. Siinä puolueessa kun on äijä meininki. Äijien äijä on kansanedustaja Ano Turtiainen, entinen voimanostaja. Hän on niin äijä, että ei viitsi käyttää kasvomaskia, koska 'et sä mua määrää':

"Minä en lähde mukaan minkäänlaiseen koronan synnyttämään välineteatteriin. En alistu sosialismille tässäkään asiassa."

Äijät vastustaa muutenkin sosialismia. Sitähän verojen maksukin on. Kaikkein kurjinta sosialismia on se kun suomalainen joutuu maksamaan jotain EU:n muille jäsenmaille. Voikin kuvitella kun äijien edustajat oikeudenmukaisuuden (reiluuden) ja tasa-arvon mallimaasta Suomesta kuvailevat kantojaan EU-parlamentissa kollegoilleen:

"In vinland vii häv tis ting koolt äijä meininki."