Älämölöä verovaroin kustannettuna

23.02.2022

Suosittu blogisti Sakari Timonen aka Uuninpankkopoika kirjoittaa YLE:stä muutoksen tuulissa. Kaupallinen media ei tykkää, kun verovaroilla luodaan kilpailua. Se on saanut painostettua YLE:n karsimaan omaa uutistuotantoaan jopa uuteen lakiin asti.

YLE on toimarinsa mukaan jo ennen lakia itsekin aloittanut mokoman. Sen huomaa kun katsoo esimerkiksi Tuoreimmat Uutiset -osiota. Vähemmän itsenäisiä tekstiuutisia. Urheilua kyllä enemmän. Helppo nakki, kun siihen ei hirveästi tarvita journalismin oppeja. Säästyy kustannuksia varmaan. Eikös ne robotitkin jo osaa sen?

Jostain syystä, kumma kyllä, perussuomalaiset on saanut enemmän tilaa YLE:llä huonojen gallup-tulosten jälkeen. Halla-ahon naama näkyy siellä harva se päivä muistuttamassa omasta rasistisesta blogistaan lähimenneisyydessä. Suosittu sekin oli. Tosin vähän eri syystä kuin Timosen blogi.

YLE:n nettiuutisten kommentointikin on alkanut muistuttamaan ip-lehtien persuälämölöä. Tuija Siltamäen oivaltavan älykäs kolumni sai ip-lehtien normaalit yli 300 kommenttia, joista suurin osa sitä itseään.

YLE:llä ajatellaan, että tasapuolisuuden nimissä tarvitaan aina vastakkaiset näkökulmat. Se on ajanut itsensä siinä miinaan, kun yksi puolue on tehnyt huonosta käytöksestä pääasiallisen poliittisen vaikuttamisen keinonsa, jolloin sen (keinon) kannattajat pitää tuoda esille tasapuolisuuden nimissä yhdenvertaisena sivistyneiden ihmisten kanssa. Näin se osallistuu itsekin siihen sivistyksen alasajoon, joka on meillä meneillään. Verovaroilla tietenkin.