Annetaan ääni kaikille!

01.11.2019

YLE on kunnostautunut viime aikoina pyrkimyksissä normalisoida yleensä ikävinä pidettyjä ilmiöitä haastattelemalla muun muassa etnonationalisteja ja antamalla tilaa provosoiville kolumnisteille sananvapauden nimissä. Ilmeisesti ajatus on se, että annetaan kaikkien mielipiteiden tulla esiin, koska se edistää sananvapautta. Ovatko sitten kaikki ihmiset tarpeeksi sivistyneitä ymmärtämään nämä kaikki mielipiteet laajemassa kontekstissa, onkin hyvä kysymys.

Sama normalisointilinja jatkuu kun YLE kirjoittaa, että narsismilla on myös positiivisia puolia. Narsisti ei masennu eikä stressaa.

Tutkimukset osoittavat, että narsistin henkinen sietokyky, eli eräänlainen piittaamattomuus, torjuu masennusoireita. Samat ominaisuudet auttavat myös suojautumaan stressiltä.

Tämä onkin hyvä uutinen kaikille yksilönvapautta korostaville tahoille. Ei ole niin väliä, mitä tuhoa saa aikaan ympärillään kun vain itse kantaa vastuun itsestään. YLE voisikin käydä haastattelemassa yhtä niistä viidestä psykopaatista, joita ei kuulemma pitäisi koskaan päästää pois vankilasta. Annetaan ääni psykopaatillekin!

Sananvapauteen kuuluu myös se, että saa valehdella, vaikka olisi miten korkeassa asemassa tahansa. Sitä ei ole kriminalisoitu, ellei sitten aiheuta taloudellista haittaa jollekin, jolloin sitä kutsutaan petokseksi. Ministerin suusta päästettyjä valheita kutsutaan sen sijaan politiikan tekemiseksi.

- Siinä on vedetty mutkia suoriksi

Näin kommentoi proffa ministeri Lepän (kesk) antamaa väärää tietoa hiilinieluista tässä Iltalehden jutussa. Valehtelua voi siis kuvata näinkin.

Onneksi pressamme Sale (kok) on päättänyt kutsua ministerien lisäksi muutakin väkeä linnanjuhliin teemana hyvä keskustelukulttuuri. Pöyreän pöydän ääreen voisikin sitten kutsua kaikki vihapuheista tuomitut kansanedustajat (ps) ja muut vaikuttajat keskustelemaan sivistyksestä boolilasit kädessä. Taitaa tulla jo isokin pöytä täyteen. YLEn kautta leppoisaa jutustelua voi sitten seurata pari miljoonaa kansalaista juhlatunnelman kannattelemana.