Apusen tomaattikohu

18.09.2021

Mitä yhteistä on Sanna Marinin reppukehuilla ja vihreiden aloitteella kannabiksen laillistamiseksi. Ainakin molemmista on päässyt syntymään kohu. Kohuun tarvitaan vastakkainasettelua ja molemmissa se on onnistunut varsin vaivattomasti.

Kauniin ja nuoren naispääministerin poliittisen kyvykkyyden mitätöivät arvelevat tietenkin, että korruptiostahan tässä on kyse. Vihreitä ituhippejä halveksivat leimaavat heidät huumemyönteiseksi. Yksioikoinen suhtautuminen maailmaan tekee ihmisen sokeaksi sen moninaisuudelle.

Lisää vettä myllyyn heittävät sitten politiikan toimittajat ja kolumnistit, jotka siitä vastakkainajattelusta saavat leipänsä. Sanna Ukkolakin sanoi telkkarissa, että hän kertoo kolumnissaan aina vain samaa yhtä mielipidettään (lue: totuuttaan). Hän ei tykkää toisaalta-toisaalta-tyypeistä, joiden maailmankuva on hänen lukijoilleen ilmeisesti liian monimutkainen.

Tuossa YLE:n ohjelmassakin heitetään mukamas "äärilaitojen" kolumnistit esiin ja esitetään, että heidän tarkoituksensakin on herättää vastakkainasettelua. Ihmisiä kiinnostaa nykyisin vain se, mikä herättää tunteita, tarkemmin raivoa.

Ja kas vain, listaan kolumnisteista olikin saatu Sanna Ukkola, Timo Haapala, Jari Ehrnroot ja Suvi Auvinen. Kolme ensimmäistä tunnettuja oikeistosympatiseeraajia ja neljäs on käytännössä lähes nobody. Kai sitten se pakollinen toinen äärilaita.

Herääkin kysymys, miksi puhutaan äärilaidoista monikossa, kun näyttää siltä, että kohuja syntyy vain toisen laidan toimittajien kynästä? Tuoreimmissa osansa saivat siis Marin ja vihreät. Missä siis kohu, jossa pilkataan oikeiston edustajia? Haloo media? Vai pitäisikö tätä pitää jo jonkin sortin kampanjana?

Seuraavassa olisikin vinkki medialle.

Pitkän uran oikeistovaikuttajana tehnyt Matti Apunen oli eilen YLE:n Puoliseiska-ohjelmassa vieraana. Jos valittaisin vuoden uusliberalisti, hän olisi varmaakin voittanut monena vuotena peräkkäin.

Hänet esiteltiin harrastajapuutarhurina ja oli tuonut tomaatteja esittelyyn maisteltaviksi. Apuselta lipsahti kuitenkin, että oikeastaan se on vaimo, joka tomaatit kasvattaa. Hän hoitaa pääasiassa vain noita maansiirtotöitä. Täh, maansiirtotöitä tomaatin kasvattamisessa? Kauhakuormaajallako?

Tästähän voisi vetää lööpit:

"Apunen rakentaa maineensa vaimonsa kustannuksella."

"Yrittikö Apunen harhauttaa tarkoituksella?"

"Olivatko tomaatit vaimon kasvattamia vai toiko Apunen ne K-marketin tuoretiskiltä?"

"Onko Apusen pesti YLE:n hallituksen puheenjohtajana nyt vaakalaudalla?"


Edit 19.9.2021:

Jäämme odottamaan kohua oikeistopoliitikon mainostamasta yrityksestä? Kuitit esiin! Maksaako Helsingin kaupunki Vartiaisen nappien ompelut?

"Tätä juttua varten Vartiainen haluaa tulla valokuvatuksi Kruununhaassa sijaitsevan pienen ompelimon Blomstin edessä. Hän sanoo käyvänsä korjauttamassa kivijalkayrityksessä esimerkiksi paidasta revenneitä nappeja"