Dialogin tappajat

15.08.2021

Nyt kun perussuomalaiset jälleen kerran voittivat vaaleissa medialla riittää kerrottavaa ja pyöriteltävää varmaan useaksi päiväksi. Puolueen linjanhan ei sanota muuttuvan, uusi johtajisto ei yllättänyt ja vaaleja sanottiin siksi jopa tylsiksi. Ei haittaa, kovasti kirjoitellaan mediassa.

Nimittäin, kova hinku on muokata mielikuvaa puolueesta, jolla ilmeisesti haluja hallitukseen ja pölhöpopulistinen leima ei oikein auta siihen. Miten siis kirkastetaan puolueen linjaa?

Uusi puheenjohtaja sanoo, että ei ole populisti. Siitähän selviää politiikan toimittajien sihdin läpi omalla ilmoituksella.

Puolue ei kuulemma sijoitu oikeisto/vasemmisto-akselille, vaan on vaihtoehto kaikille. Simppeliä, kun sen sanoo noin.

Uusi puheenjohtaja kritisoi oikeuslaitosta ilmoittamalla, että valtakunnansyyttäjällä ei ole oikein homma hanskassa. Taustalla lienee kahden uuden varapuheenjohtajan syytteet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Siitäkin selviää kun sanoo, että kysymys on sananvapaustuomiosta. Siitähän ei ole syytettä nostettu, eikä tuomiota ole mistään vielä tullut, mutta riittää kun vain toteaa näin.

Ilmastonmuutoksen ensin kielsivät kokonaan, sitten kielsivät ihmisen vaikutuksen. Nyt ei enää kuulemma voi mitään, joten kaikki toimet on ilmastovouhotusta. Hyvin on selvitty ongelmasta taaskin.

Näin nämä asiat koetaan.

Tällaista tämä politiikka nykyisin on. Riittää kun käyttää sanoja, joiden merkityksen voi itse tulkita miten haluaa. Ja toimittajia ei kiinnosta, miten ne pitäisi ymmärtää. Kunhan saavat kirjoitettavaa. Ja lukijat luulevat tietävänsä mitä lukevat. Dialogi on kuollut.