Eikö teitä pelota?

19.12.2019

Hiljattain tapahtunutta:

Perussuomalaisten agendassa on kaikkien muukalaisten maahanpääsyn estäminen. Kaikki tarkoittaa sekä aikuisia että lapsia, vaikka nämä lapset kärsisivät vankileirillä tai hukkuisivat Välimereen. Ei ketään vääränvärisiä tänne. Sen myöntäminen suoraan olisi kuitenkin osoitus muille julmuudesta ja se ei (vielä) ole oikein poliittisesti korrektia, joten heidän pitää miettiä toinen strategia.

Lasten hakeminen maahan leiriltä vaatii ensin suunnitelman. Jos suunnitelma voidaan torpata, lasten maahanpääsyn voi estää poliittisesti korrektilla tavalla. Siksi PS yritti torpata suunnitelman ja teki välikysymyksen hallitukselle, jonka tarkoitus oli aiheuttaa sekaannusta ja epäluottamusta. Silloin ei tarvitse antaa ymmärtää, että on julmaa jättää lapset ilman apua.

Kokoomus putosi ansaan kun meni mukaan välikysymykseen. Tai sitten se piilotti oman julmuutensa tietoisesti. Näennäisesti välikysymys koski ulkoministerin toimintaa, mutta todellinen tavoite on estää lasten pääsy maahan. Kuolkoon leirille.

Tuore pääministeri huomautti kokoomukselle siitä, että he eivät enää tue oikeusvaltioperiaatetta, koska kaikki tietävät, että välikysymyksen todellinen tavoite oli lasten jättäminen leirille kärsimään: "eikö teitä hävetä?"

Kokoomus kääntää heiton koskemaan välikysymyksen tekemistä ministerin toiminnasta, ettei tarvitse myöntää omaa julmaa asennetta, joka oli heiton oikea kohde.

Oikeistopopulistien vaikutuskeinoina on aiheuttaa sekaannusta kiusaamalla toisia, välittämällä väärää tietoa, jyrkentämällä rajoja ryhmien välillä ja levittämällä vihaa. Tavoitteena on luoda epävarmuutta, vastakkainasettelua ja sekasortoa, koska silloin turvaa haetaan yksinkertaisista ratkaisuista. Viis siitä, vaikka se tarkoittaa ennen pitkää laittomuuksia ja väkivaltaa. Tämän tien pitäisi olla tuttu historiasta.

Pääministeri olisi yhtä hyvin voinut kysyä kokoomukselta: "eikö teitä pelota?"