eKlusteri

13.12.2021

Elinkeinoelämän valtuuskunta eli EVA julkaisi kyselytuloksen kansan kannatuksesta oikeisto/vasemmisto-akselilla. Tulosten (Hesari) mukaan oikeistoa kannattaa suurempi osa kuin vasemmistoa (44/34).

"Suurempi osa suomalaisista oikeistolaisia kuin vasemmistolaisia"

Tässä hyvä esimerkki siitä, miten yleistä mielipidettä muokataan mielikuvilla.

Vastanneiden piti antaa arvio kannastaan pisteillä 0-10. Jostain syystä siis äärioikeisto saa 10 pistettä ja äärivasemmisto on nollan arvoinen. Miksiköhän juuri näin päin?

Selvästi eniten vastanneissa oli kuitenkin 5 pistettä antaneita, 22%. Vasemmistoksi määritellään 0-4 pistettä antaneet ja oikeistoon 6-10 pistettä antaneet. Outoa tässä on se, että keskustaan oikeuttaa vain yhteen pistekategoriaan kuuluvat ja muihin 4. Jos siis keskustaan otettaisiin mukaan myös luokat 4 ja 6, niin tulos olisi ollut keskusta 43, oikeisto 35 ja vasemmisto 22. Otsikossa olisi silloin pitänyt olla tietenkin, että suurin osa kansaa on poliittista keskustaa kannattavaa eli niin sanottuja tolkun(?) ihmisiä.

No, sitten kun vastanneet jaetaan poliittisten puolueiden kannattajiin, niin keskusta häviääkin kokonaan kartalta (kaaviokin julkaistu lukukelvottoman pienellä). Tätähän ei uutisissa mainita, vaan se pitää etsiä EVA:n omista tiedoista. Uutista ei varmaankaan olisi edes julkaistu, jos painotus olisi ollut käänteinen oikeiston ja vasemmiston välillä.

Eipä tämä ole mitenkään ihmeellistä. Kaupallinen media on tietty kytköksissä elinkeinoelämään. Jopa YLE:n johto on oikealle kallellaan nykyisin, kuten hyvin tiedetään. Sanna Marinin nostaminen milloin mihinkin skandaaliin kertoo epätoivosta, joka taloudellisen eliitin keskuudessa vallitsee:

Miten piru vie on mahdollista, että enemmistö kansasta tukee edelleenkin vasemmistovetoista hallitusta?

Siksi varmaan näitä kyselyitäkin pitää tehdä.

Ai, mikä taloudellinen eliitti? No, eKlusteri tietenkin:

eVA
eK
eTLA
eKokoomus
eLina (Valtonen)


Mielikuvien muokkauksen kaava:


1. Tee kysely rajatulle porukalle (internetpaneeli), johon sopivan ohjaavat kysymykset.

2. Julkaise tulokset selektiivisesti ja sopivan kryptisesti.

3. Tee lehdistötiedote, jossa yhteenveto agendaan sovitetuista tuloksista.

4. Katso, että media julkaisee yhteenvedosta sopivan raflaavan otsikon.

5. Älä missään nimessä jaa näkyvästi linkkiä alkuperäiseen tutkimukseen.