Kasvisruokaa öykkäreille

24.05.2021

Hesarissa lukija kysyy, mitä pitäisi sanoa autoilijalle, joka ei piittaa säännöistä, vaan pitää itseään etuoikeutettuna ajamaan suojatien yli, vaikka sitä olisi ylittämässä jalankulkija. Kirjoittaja tuntee kyseisen autoilijan ja pelkää, että saa tuntea öykkärin raivon nahoissaan, mutta haluaisi suojella muita.

"Pelkona on, että kyseinen autoilija vielä ajaa suojatiellä jalankulkijan päälle. Mahdollisesta jalankulkijan loukkaantumisesta huolimatta autoilija voi pitää itseään uhrina. "

Tässähän on ihan prototyyppi suomalaisesta sivistymättömästä, umpimielisestä ja narsistisesta perusjampasta, jonka henkinen kehitys vastaa 11-vuotiasta. Kuvittelee olevansa muiden sääntöjen yläpuolella ja se tekee hänestä vahvan. Somen pimeä puoli on ottanut kuviosta mallia: jos en saa näyttää keskisormea, saat tuntea sen nahoissasi.

Kirjoittajan kysymykseen voisi tarjota ratkaisuksi idean toisesta Hesarin saman päivän artikkelista:

"Nykyihmisen älykkyyskin saattaa pohjautua muinaisiin hiilihydraatteihin. Kasvikunnan tuotteista saatava glukoosi saattaa olla yksi avain siihen mysteeriin, miksi esi-isillemme kehittyi niin suuret aivot."

Öykkäriautoilijalle kannattaa siis suositella kasvisruokavaliota.