Kauhun kylvöä

26.06.2021

Aika jännä huomata, että maassa käydään pienemmissä piireissä todella tärkeää keskustelua maailmanmenosta, josta esimerkkinä keskustelu donitsitaloudesta, vaihtoehto valtavirran talousajattelulle. Sen enempää aihetta tässä avaamatta kannattaa katsoa vaikkapa tämä webinaari, joka on pidetty alkuvuodesta.

Kun sitä seuraa, tulee väistämättä mieleen, että minkähän vuoksi tällaista keskustelua ei vielä käydä julkisuudessa tämän enempää? Siinä kuitenkin esitetään konkreettisia malleja, joilla päästäisiin kestävään kehitykseen. Käsite kun vilahtelee tuon tuosta poliitikkojen puheissa, mutta mitään konkreettista ei tunnu syntyvän.

No, tavalliselle tallaajalle tuon webinaarin sisältö ja kesto on tietty vähän liikaa vaadittu, kun tuntuu, että otsikoita pidemmällä ei kapasiteetti riitä. Mutta eikö sitä voisi tarjota vaikkapa jokaiselle poliittiselle puolueelle arvioitavaksi? Vastauksista kyllä selviää, onko sitä kapasiteettia ollut tarpeeksi.

Media voisi sitten tutustua näihin vastauksiin ja tehdä juttuja lisäten omia näkökulmiaan tai kaivaa päivystävä ekonomisti kommentoimaan. Antaisi vähän perspektiiviä myös tällaisille toimittajien tuotoksille.

"Elokapina kylvää kauhua ja riskeeraa ihmishenkiä"

Samaan aikaan muualla:

"Pahimmillaan tappavat helleaallot iskevät Yhdysvalloissa jo tällä viikolla: Lämpötila jopa 50 astetta, maastopalot uhkaavat ainakin kuutta osavaltiota"

Ja meillä:

"Synkkä ennuste tulevaisuudesta: Helteeseen kuoleminen lisääntyy Suomessa jopa 240 prosenttia"

Kauhua herättää kyllä enemmän tuon ensimmäisen toimittajan täydellinen typeryys.