Käyttäytymissäännöille löytyy laajaa kannatusta

07.06.2021

Otsakkeesta tulee ehkä ensin mieleen peruskoulun ala-aste. Tai jopa päiväkodin ryhmät, joissa hyvä ja kunnioittava käytös toisia kohtaan antaa paremmat valmiudet sosiaalisen elämään myöhemmin.

Ei, ei ollut tästä kysymys, vaan YLE-uutisten (7.6.2021 klo 18.00) mukaan kunnanvaltuustoista. SDP:n lahtelainen valtuutettu Mika Kari sanoo, että osa valtuutetuista ei uskalla avata suutaan kokouksissa, koska pelkää joutuvansa henkisen väkivallan kohteeksi. Kuntaliiton tutkimuspäällikkö taas kertoo, että lisääntyvästi heikentynyt ilmapiiri rapauttaa kuntalaisten luottamusta päätöksentekoon.

Iltapäivälehtien kommenttien moderoinnista vastaavan firman omistaja perussuomalaisten Tom Packalen naurahtaa koko jutulle, eikä pidä sääntöjä toimivina. Samaa mieltä on suurin osa (70%) saman puolueen ehdokkaista. Ei toimi kaikille, ei. Asian voi todeta lukemalla iltapäivälehtien kommentteja.

Saman on varmaan todennut Hesarikin, kun tiputti poikkeuksellisesti koko kommentoinnin pois uutisesta, jossa kerrotaan, miten perussuomalaisten väärää tietoa levittävä ja rasistinen vaalimainos poistettiin katukuvasta. Puolueen puheenjohtaja kommentoi, että ei kai mainoksessa tarvitse sanoa totuutta ihan kirjaimellisesti.

Vaikka sitä ei tietenkään uutisissa kerrota, että miksi juuri perussuomalaiset eivät kannata käyttäytymissääntöjä, jokainen vähemmän umpimielinen ymmärtää, että juuri heitä vartenhan sääntöjä tarvitaan.