Koronan hillintää

03.09.2020

Nyt kun koronan toinen aalto on alkamassa ja kovasti mietitään sen hillintää, niin tässä olisi yksi ratkaisu:

Lentosimulaattori!

Microsof julkaisi juuri äskettäin uuden version suositusta simulaattoristaan (59€), jolla kuka tahansa pääsee koneen puikkoihin lähes realistisissa olosuhteisssa. Lentolupakirjaa ei tarvita ja oppimisen voi suorittaa turvallisesti yrityksen ja erehdyksen kautta. Mikä parasta, lennellä voi vaikka pienessä tuiskeessa! Kannattaa tutustua.

Kun kurvailee ilmojen teitä missä päin tahansa maapalloa tulee samalla pitäneeksi huolen turvaetäisyyksistä muihin. Kasvomaskia voi tietenkin myös käyttää halutessaan. Sosiaalisia suhteita voi ylläpitää liittymällä muiden lentelijöiden joukkoon netin kautta tai vaikkapa kutsumalla naapurin Ville tai Vilma seinän takana yhteiselle seikkailulle Malediiveille. Matkustusrajoitukset kun eivät haittaa.

Lentosimulaattorin käytöstä ei tarvitse maksaa lentoveroa edes Ruotsissa. Samalla tulee silti torjuttua ilmastonmuutosta. Ainakin, jos sähkösopimus on tehty päästöttömille energialähteille. Pidemmillä reiteillä voi laittaa autopilotin päälle ja käydä samaan aikaan virkistävällä lenkillä raikkaassa ulkoilmassa.

Ja bonuksena lentämisen iloihin tutustuminen ehkäisee Alzheimeria kun aivot joutuvat töihin uuden opettelemisessa ja lentämisen hienouksiin tutustumalla. Luovuudellekin siitä saa sopivan piristyruiskeen, koska uutta opeteltavaa ja koettavaa on loputtomiin.