Kun teini-ikäiset kohtaavat

14.01.2020

Rasismin vastaista liikehdintää näköpiirissä. Silakkaliikkeen lisäksi opiskelijat perustivat yhdistyksen sivistyksen kehtona tunnetussa yliopistossa koettua rasismia vastaan. Hyvä järjestäytyy sittenkin, vaikka Kurt Vonnecut aikanaan sanoi, että "maailmassa on paljon hyvää, mutta se ei ole järjestäytynyt vielä". Olisi varmasti iloinen nyt.

Liikkeet pohtivat nyt varmaankin kuumeisesti keinoja puuttua vihapuheeseen ja vastaavaan huonoon käytökseeen. Vastassa on kuitenkin kaveri, joka ampuu tykillä. Vaihtoehdoiksi puolustukseen on esitetty noin kuvainnollisesti:

a) pyydetään kiltisti, että kaveri ei ampuisi kohti.

b) ammutaan takaisin ritsalla.

c) ammutaan takaisin tykillä.

d) otetaan kaverilta pyssy pois.

Tästä seuraavasta kommentista löytyy tiivistettynä vinkki siitä, mistä on kysymys. Se on Savon Sanomien jutusta, joka käsittelee oikeistopopulismin agendan myöntämää lupaa käyttäytyä huonosti.

"Minä en ymmärrä että mitä kunnioitettavaa on 'mölyjen pitämisessä mahassa' tai miksi pitäisi 'teeskennellä sivistynyttä herraskansaa'?"

Haloo: teeskennellä sivistynyttä!?

Miksi jonkun pitäisi teeskennellä sivistynyttä? Ilmeisesti sivistys ei kuulu kyseisen ihmisen aitoon olemukseen. Hän on joutunut teeskentelemään olevansa sellainen kun kokee ympäristön vaativan häneltä. On siksi tullut palava halu käyttäytyä juuri päinvastoin kuin odotetaan. Sitä taidetaan kutsua negatiiviseksi identiteetiksi. Wikipediassa:

"Negatiivinen identiteetti tarkoittaa uhmakasta pyrkimystä olla juuri ympäristön toiveiden vastainen. Nuori suojaa näin itseään ympäristön paineelta. Negatiivinen identiteetti perustuu siihen, mistä lasta on moitittu tai minkä hän on kokenut häpeälliseksi."

Nettiguru Sami Kuusela mainitsi eilen A-studiossa, että some on nyt saavuttanut esiteinin iän. Näin siis kaksi keskenkasvuista ovat löytäneet toisensa.

Pyssyn saa pois kaverilta vasta kun hän kasvaa ihmisenä. Ei hän siitä ennen luovu. Valtava parku tulee, jos sen yrittää väkisin ottaa pois, koska sananvapaus.