Lockdown, maskipakko!!!

14.04.2021

Miksiköhän näitä vaatimuksia ei kuule näin keväänä kun katupöly tunkee sieraimien kautta keuhkoihin ja hampaatkin narskuu hiekasta. Vuosittain Suomessa kuolee 1.500 henkeä ilmansaasteisiin ja katupölyllä on varmasti osansa tässä. Siis kuolee! Moninkertainen määrä ihmisiä ja muita kaupunkielukoita kärsii tästä vitsauksesta joka tapauksessa.

Koronaan olisi tietty kuollut paljon suurempikin määrä ja kärsimykset olisivat olleet valtavat ilman rajoituksia. Näyttäisivät nekin kärsimykset keskittyvän katupölyalueille jostain kumman syystä.

Miksiköhän meille kivisaasteen nielijöille ei riitä yhtään empatiaa? Eikö yhtään hirvitä ajaa vielä nastarenkailla, vaikka lumesta ja jäästä ei ole enää tietoakaan?

Katupölyn pöllyyttäminen on sitä paitsi perustuslain vastaista:

"20 §

Vastuu ympäristöstä

Vastuu luonnosta ja sen monimuotoisuudesta, ympäristöstä ja kulttuuriperinnöstä kuuluu kaikille.

Julkisen vallan on pyrittävä turvaamaan jokaiselle oikeus terveelliseen ympäristöön sekä mahdollisuus vaikuttaa elinympäristöään koskevaan päätöksentekoon."

Jos julkinen valta ei pysty turvaamaan oikeutta terveelliseen ympäristöön, jonkun pitäisi haastaa valtio oikeuteen siitä. Oikeuden pitäisi sitten määrätä yhteiskunnan lockdown niille alueille, jotka eivät pysty pitämään huolta puhtaasta hengitysilmasta.