Luova dialogi

22.12.2018

Jos sinulta kysyttäisiin, että mitä teit työksesi ja vastaat, että olit audiovisuaalisen sisällönhallinnan ja mediateknologian asiantuntija, niin todennäköisesti hyvin harva tietää mitä tuo työ on. Siinä ei ole sinänsä mitään outoa, jos ala kerran on tuntematon. Mielenkiintoista on se, miten tuohon vastaukseen reagoidaan.

10% ihmisistä ei osaisi muotoilla tuota kysymystä ollenkaan, koska heillä ei ole sillä hetkellä siihen kykyä erilaisista syistä johtuen. He tarvitsevat vielä tukea ja kannattelua elämäänsä.

60% ihmisistä ei reagoi vastaukseen havaittavasti. He etsivät kuumeisesti sanoista jotain tuttua asiaa, johon tarttua kiinni ja kun sitä ei löydy, niin aivot niin sanotusti lyövät tyhjää. Keskustelu aiheesta ei etene.

Lopuista (30%) aniharva siis tunnistaa alan ja keskustelu jatkuu luontevana. Iso osa muista tähän ryhmään kuuluvista myöntää sen, että ei tunne. Keskustelu aiheesta ei kuitenkaan etene sen pidemmälle.

Sitten on hyvin pieni joukko ihmisiä, jotka myöntävät, etteivät tunne kyseistä alaa ja he kysyvätkin uteliaana mitä työ piti sisällään ja mitä kaikkea siihen liittyy. Keskustelu jatkuu luovana dialogina, joka rikastuttaa molempien elämismaailmaa.