Minidiktaattori

04.03.2020

Kuin kirsikaksi kakun päälle eiliseen postaukseen typeryydestä Kari Enqvist kirjoittaa YLE:llä luusereista. Diplomaattisesti hän jättää tarkentamatta keistä hän puhuu, mutta lukijalle ei jää tämä epäselväksi. Näkyvimpänä osana tämä vastuunpakoilijoiden uusi käpykaarti on noussut koloistaan somefoorumeille. Opportunistiset poliitikot osaavat sitten hyödyntää ilmiötä ja lietsovat liekkiä öyhöttämiselle minkä ehtivät.

Hieman takapakkia tuli kuitenkin juuri eräälle näistä. Kansanedustaja VV yritti koota laumansa nostamaan vihaa järjestämällä huutoäänestyksen twitter-tilillään siitä pitäisikö turvapaikan hakijoita tuoda Suomeen vai ei. Odotukset olivat varmaan suuret, koska mielikuva vastustajien suuresta määrästä oli syntynyt hänelle somehuudon voimakkuuden perusteella.

Toisin kävi. Pikkuhiljaa äänestystulos alkoi kääntyä kyllä-äänien voitoksi, vaikka kansanedustaja kovasti yritti blokata 'väärinäänestäjiä' pois tililtään. Ilmeisesti voimat eivät riittäneet ja hän päätti lopulta sulkea koko äänestyksen.

Tämä minidiktaattori esitti näin mallin tulevasta poliittisesta kulttuurista, jos typeryys saa riittävästi kannatusta. Ensin estetään eri tavalla ajattelevien mahdollisuus saada äänensä kuuluville ja jos se ei onnistu, niin sitten jätetään heidän kuulemisensa pois kokonaan tarpeettomana. Jäljet näkyvät historian lehdillä.