Naamakärpäset

29.08.2021

Onnekas ihminen pääsee ahertamaan kesämökillä loppukesästä risusavotassa tai muuten vain touhuamalla. Riesana pyörivät kuitenkin ne kirotut kärpäset, joiden tehtävänä ei tunnu olevan mikään muu kuin kiusan tekeminen pyörimällä sinnikkäästi naaman edessä. Varovainen pitää olla, ettei hengästyneenä imaise ötökkää keuhkoihinsa. Kutsutaan niitä vaikka naamakärpäsiksi. Voihan tietysti olla menemättäkin mökille.

Naamakärpästen kaltaisia ovat myös ne kehäkolmosen ulkopuolella ulkoilevat mopopojat, joiden tehtävänä ei tunnu olevan mikään muu kuin kiusan tekeminen imitoimalla itikan ininää kaasuttelullaan. Voihan tietysti pysyä kehäkolmosen sisäpuolellakin.

Naamakärpäsiä muistuttavat myös ne iltapäivälehtien kommentoijat, joiden tehtävänä ei tunnu olevan mikään muu kuin kiusan tekeminen levittämällä omaa idioottimaisuuttaan. Voihan tietysti olla lukemattakin iltapäivälehtiä.

Naamakärpästen kaltainen vaikutus syntyy myös kun lukee muidenkin valtamedioiden uutisia, jotka hierovat naamaan formuloita, rallia ja NHL:ää, joiden tehtävänä ei tunnu olevan mikään muu kuin kiusan tekeminen sivistyneen maailman tapahtumia seuraavalle lukijalle. Voihan tietysti jättää lukemattakin uutisia, jos ei itsensä sivistäminen kiinnosta.