Päivä murmelina

31.12.2021

Monet tietävät, että Päiväni murmelina oli hauska leffa, jossa päähenkilö-toimittaja herää joka aamu tekemään samaa juttua uudestaan ja uudestaan. Idean on varastanut Hesari, jonka toimitus herää joka aamu tekemään juttua siitä, miten kelvoton hallitus meillä on. Leffan mainitsee myös toimittaja Teemu Luukka analyysissään koronajasta näin vuoden päätteeksi ja tulee toistaneeksi Hesarin jokapäiväisen lemmikkiaiheen.

Aiheesta onkin helppo tehdä uutinen. Teki hallitus mitä tahansa, se on aina väärin päin. Tai ainakin liian aikaisin tai liian myöhään. Ja jos ei muuta keksitä, niin etsitään joku sopiva asiantuntija, jolla on aina oma mielipide asiasta. Yleensä HUS:in diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen.

Jutun voisi tehdä myös ihan tavis-kansalaisesta, joka on herännyt joka aamu toistamaan samoja elämän rutiinejaan riippumatta siitä jyllääkö ulkona virus vain ei. Siksihän meillä on epidemia.

Samasta aiheesta kertoo myös toinen hauska leffa: Don't look up. Katastrofeja pukkaa, mutta ihmiset elävät samaa päivää yhä uudestaan ja uudestaan. Niin poliitikot, media, miljardöörit kuin tavis-kansalaisetkin. Kellä on hauskaa, kellä ei.