Pelastetaan miehet

09.01.2020

Onkohan kukaan ajatellut (ja todennäköisesti on), miten äärioikeiston ajattelussa ja agendassa näkyy seksuaalinen turhautuminen? Ainakin kun valtaosa kannattajista on miehiä, niin eikö se kerro jotain sukupuolittuneisuudesta ja siihen liittynee aina jotenkin seksuaalisuus myös? Politiikassakin jakolinja näyttää vahvasti siirtyvän linjalle vihervasemmisto ja perussuomalaiset. Tämä jako on myös sukupuolittunut, koska valtaosa vihreistä on naisia ja perussuomalaisista miehiä.

Seksuaalista turhautuneisuutta ja naisiin kohdistuvaa vihaa ovat näkyvästi ilmaisseet ainakin tunnetusti äärioikeistolaiset Timo Hämälainen, Henry Laasanen ja Jukka Hankamäki. Jälkimmäisin on tuplatohtori, jonka tämän kirjoituksen lukijaa pitää varoittaa mahdolliselta ahdistuskohtaukselta.

Seksuaalinen turhautuneisuus tarkoittaa kansankielellä sitä, että ei saa. Koska ympäristön paineet ovat kovat, niin tämä aiheuttaa häpeän pelkoa ja sitä vastaan pitää rakentaa suoja. Suoja voi olla joko avointa vihamielisyyttä naisia kohtaan tai sitten korostunutta miehisyyden ilmaisua.

Jälkimmäinen saattaakin olla merkki huonosta itsetunnosta, jota peitellään miehisyyden symboleilla kuten lihansyönti ja autot. Näiden symbolisten miehisyyden osoitusten rajoittaminen muiden toimesta saakin sitten ymmärrettävästi aikaan raivoa kuten on nähty viime aikoina. Ehkäpä eräissä sankaruuteen pyrkivissä miehissä heräsi miehisyyden korostus metsästysvietin muodossa kun viime joulun alla lähtivät jahtaamaan kahta alle kouluikäistä lasta lentokentälle.

Saattaapi olla myös, että juuri vihreiden korkeasti koulutettujen ja fiksujen naisten sivistyneisyys aiheuttaa vastareaktion huonona käytöksenä, jota olemme todistaneet jopa eduskunnan salissa viime aikoina. Tuon arvoasetelman mitätöintiin on keksitty käsitteitä kuten hyvesignalointi ja moraaliposeeraus. Taisteluun sivistyksen arvostusta vastaan käydään sitten tekemällä sivistymättömyydestä ja huonosta käytöksestä päinvastoin hyve, sulka hattuun. Myös loukkaantumista pidetään epämiehisenä ja sen tuomitseminen korostaa omaa miehisyyttä.

Mitä asian korjaamiseksi voisi tehdä? Teoriassa näille turhautuneille miehille pitäisi tietenkin järjestää naisseuraa. Lakia voitaisiin muuttaa niin, että valtiojohtoinen paritus olisi sallittu. Eduskunta voisi käyttää taloudellisia ohjauskeinoja esimerkiksi antamalla seksuaalisesti turhautuneiden miesten kanssa pariutuville naisille verohelpotuksia. Tukea voisivat saada myös sisältötuottajat, jotka järjestäisivät lisää Maajussille morsian -tyyppisiä tv-ohjelmia, ehkä jopa oman kanavan perustamiseen. Kela voisi nopeuttaa kohderyhmän miesten terapiaan pääsyä ja sote-palveluihin voisi lisätä katkaisuhoidon nettiöyhötysriippuville. Syntyvyyden kasvaessa ohjelman johdosta saadaan myös hoidettua pois pelätty huoltosuhteen heikentyminen tulevaisuudessa.