Saako sanoa?

19.02.2020

Saako rasistia kutsua rasistiksi? Varsinkaan kansanedustaja? Siinäpä visainen kysymys. Kansanedustajien käytöstä määritellään jopa perustuslaissa ja arvokkaaseen käytökseen ei kuulu toisten nimittely. Toisaalta samassa laissa on määritelty myös rasismi, vaikka sitä ei samalla sanalla nimetä. Yhdenvertaisiahan kaikkien pitäisi olla, joten vähemmistönä olevaa kansanryhmää vastaan kiihottamistahan se on se rasismi.

Jos kansanedustaja kutsuu tätä vähemmistöä vieraslajiksi, jolla ymmärretään yleisesti sitä, että laji pitää tuhota, niin se on rasismia. Mikä olisi siis hyväksyttävämpi nimitys rasistille. Herra kansanedustajaa voisi ehkä kutsua herrakansan edustajaksi.

Herrakansan edustajien puolue mielellään haluaisi muuttaa perustuslakia mieleisekseen. Se haluaisi sallia kaikenlaiset ilmaisut, koska ihmisten loukkaaminen kuuluu heidän mielestään ihmisten perusoikeuksiin. Siksi sellaiset ilmaisut kuten munaton nillittäjä pitäisi hyväksyä. Ilmaisijaa ei kuitenkaan saisi kutsua ääliöksi. Parempi nimitys olisi varmaan vihaoikeutettu.

Kusipää voi kuulostaa myös vulgaarilta, mutta aiheesta on jopa kirjoitettu kirjakin ja siitä löytyy YLE Areenasta dokumentti. Kusipäitä on kuin onkin joukossamme ja jonkunlainen yhteys tuon dokumentin pohjalta löytyy myös herrakansan edustajiin.

Myös paskapuhe on määritelty ja sen viljeleminen on varsin yleistä nykypäivänä. Eduskunnassa on kuitenkin sovittu, että valehtelemista ei saa salissa kutsua paskapuheeksi eikä edes valehtelemiseksi. Sitä pitää sanoa muunnelluksi totuudeksi, vaikka kaikki tietävät, että sitä samaahan se on.

Nyt tarvitaan vielä joku määrittelemään öyhöttäjä, tuo somessa nimettömänä paskapuhetta levittävä kusipäinen herrakansan edustaja. Aiheesta voisi tehdä dokumentin, jossa öyhöttäjä menee työhaastatteluun, kirjoittaa nettideittipalstan potentiaaliselle kumppanille ja osallistuu poliisikuulusteluun esitutkinnassa, joka koskee häneen kohdistunutta epäilyä rikoslain 11. luvun 10§ rikkomisesta.