Voi elämän kevät!

18.01.2022

Hyvinvointivaalit lähestyvät. Media kertoo, että kansa ei oikein tiedä, mistä on kysymys. Median tehtävänähän se olisi kertoa. Onko siis kansa vai media tyhmää?

Mistä siis on kysymys? Hyvinvoinnista? Pöh, taloudesta tietenkin. Miljardien potti jaossa hyvinvointialueille.

Paitsi Helsinkihän ei ole mukana vaaleissa, koska pormestari Juhana I on jo palkannut pääekonomistin kaupungille.

Täytyy olla kysymys taloudesta, koska YLE:kin raahaa ekonomistit kertomaan Aamu-tv:hen:

"Et mä itse ajattelen niin, et... et niinku hyvin toimivat osakemarkkinat ja muut... rahoitusmarkkinat on niinku ÄÄRETTÖMÄN tärkeitä meidän hyvinvoinnin kannalta."

Taloudesta on kysymys myös silloin, kun Teboilin baarin miesten maailmankuva rajoittuu baarin ikkunaan näkyvään valotauluun, joka loistaa suurin numeroin liikennepolttoaineiden hintaa, jonka nousu on heidän mielestään hyvinvoinnin suurin uhka.

Mutta antaas olla. Odotetaan kärsivällisesti joku vuosi ja katsotaan, mitä uudet valtuutetut saavat aikaan. Voi jo kuvitella, miten telkkarissa haastatellaan Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen pääekonomistia sen jälkeen, kun joku parikymppinen mielenterveyshäiriöistä kärsivä nuorukainen on räjäyttänyt Nurmijärven vanhan puukirkon taivaan tuuliin:

"Et mä itse ajattelen niin, et osakemarkkinoiden epävakaus niinku heijastuu tietenkin siihen, et... et palveluiden osaoptimointi ei niinku voi toimia tehokkaasti... ja häiritsee koko tuotantoketjun toimivuutta."